Neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva. Ječmenný slad je zdravou náhražkou klasického bílého cukru, který nestimuluje slinivku, tudíž šetří naše tělo a je vhodný pro diabetiky. Jeho konzistence je podobná medu. Lze jím sladit oblíbené pokrmy i nápoje.
Více
Neobsahuje konzervační látky ani stabilizátory. Je využíván ke zdravému slazení, zahušťování, jako pojivo, k ochucování, jako částečná náhrada medu atd. Významné je jeho použití při výrobě dietetických přípravků a výrobků. Vhodný k výrobě cukrovinek a bonbónů.
Složení: Ječmenný slad, pitná voda
Gramáž | 310g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1350 kJ / 323 kcal |
Tuky | <0,50 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | <0,50 g |
Sacharidy | 76 g |
– z toho cukry | 61 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 3,2 g |
Sůl | 0,1 g |
Gramáž | 310g |
---|
Je kokosový cukr opravdu zdravější? A co ostatní sladidla?
Bílý cukr je rafinovaný jed, zlo, zabiják, … obdobných přirovnání bys našel spoustu. Ale co je na tom pravdy? A jak je na tom např. oblíbený kokosový cukr, třtinový cukr, med, různé sirupy, … ? Odpovědi ti dá náš rádce.