Náhradní produkt
Výrobek splňuje náročné požadavky pro bezlepkovou dietu. Ovesná mouka je bohatá na makro i mikro živiny a vlákninu.
Více
Něco málo k původu a pěstování
Oves je obilnina pěstovaná pro zrno. Ze zrn se vyrábí ovesné vločky a mouka, která je základem pro většinu druhů pečiva. Mouka je vyrobena z tepelně ošetřeného zrna ovsa bez lepku.
Jaké látky a živiny oves obsahuje?
- Vitamíny a minerály – je bohatý na fosfor, železo a vitamín B1
- Vláknina – je bohatý na rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je důležitá pro zdraví střev
Příprava a použití
Bezlepková ovesná mouka se nejčastěji využívá na přípravu slaných a sladkých těst. Také ji využijete k zahuštění polévek či omáček.
Vyzkoušejte další velmi oblíbené bezlepkové mouky jako: mandlová mouka, kokosová mouka, dýňová mouka, ostropestřecová a mnoho dalších.
Tip
Určitě si pochutnáte na ovesných vaflích. Postup je jednoduchý a výsledek vynikající. Smíchejte ovesnou mouku, vejce, rozmačkaný banán, špetku soli a mléko (výborně chutnají také s rostlinným mlékem). Směs už jen vlijte do vaflovače a máte výbornou a zdravou snídani. Podávejte s bílým jogurtem nebo s datlovým sirupem.
Složení: Ovesná mouka bez lepku
Země původu: ČR
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Ovesné produkty bez lepku jsou vyráběny ve zvláštním režimu pro bezlepkové výrobky, zahrnující pěstování, zpracování a vlastní výrobu.
Veškeré použité suroviny vyhovují prováděcím vyhláškám zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích, Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) 178/2002 o bezpečnosti potravin a Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) 852/2004 o hygieně potravin a nejsou vyrobeny z GMO a GMO neobsahují.
Gramáž | 1000g |
---|
Energetická hodnota | 1448 kJ / 353 kcal |
Tuky | 5,8 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g |
Sacharidy | 56 g |
– z toho cukry | 1,2 g |
Vláknina | 13 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 0,01 g |
Gramáž | 1000g |
---|