Umeocet má pozitivní vliv zejména na trávicí systém a celkový metabolismus. Zažene pálení žáhy, podpoří léčbu žaludečních potíží, zlepší chuť k jídlu. Má výborné detoxikační vlastnosti. Každodenní popíjení ředěného umeoctu přispívá k odkyselení organismu, vede ke zvýšení naší energie, k ústupu bolestí hlavy a ke zpomalení stárnutí. Pravidelné užívání umeoctu čistí klouby a je prevencí vzniku různých kloubních usazenin. Více
Ume ocet
Je slanokyselá tekutina červené barvy s lehce ovocnou vůní. Vzniká fermentací nakládaných švestiček umeboshi. Švestičky se v den sklizně nasolí a nechají se sušit na slunci. Poté kvasí ve slaném nálevu, kam se pro konzervační účinky přidávají ještě zelené shizo listy, které mají na svědomí nádherné karmínové zabarvení umeoctu.
Umeocet má pozitivní vliv zejména na trávicí systém a celkový metabolismus. Má výborné detoxikační vlastnosti.
Ranní sklenička pro detoxikaci a revitalizaci organismu: Umeocet můžete využít výhradně jako podpůrný prostředek pro vaše zdraví. Stačí si každé ráno připravit skleničku vlažné vody, přimíchat lžíci této krásné červené tekutiny a na lačno vypít.
Ume ocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné, lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek, dresinků, ale dá se využít také při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo. Je vhodný k dochucení a zvýraznění chuti pokrmů
Složení: Ume, mořská sůl, Shisso
Země původu: Japonsko
na 100 g | |
Energetická hodnota | 79kJ/11kcal |
Tuky | 0,30 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4 g |
– z toho cukry | 0,6 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 16,1 g |