Powered by Smartsupp

Tapiokový škrob 400 g

tapiokový škrob
tapiokový škrob
Novinka
Cena
49 Kč
49 Kč/balení

Výrobce

Kód produktu
RF363

Hmotnost
0.42 kg

Balení
1 balení

Skladem - doručíme za 1 den
balení
(15 balení na skladě)

Tapioka je zdravý zdroj komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu. Neobsahuje lepek, a proto může být součástí bezlepkové diety.

Více

Tapiokový škrob jemně mletý, přirozeně bezlepkový a s neutrální chutí, což je velká výhoda oproti ostatním škrobům, které mění chuť pokrmů. Má nízkou želatinizační teplotu, vysokou kypřící schopnost, stabilitu při mražení, váže molekuly tuků a je čirý (průhledný), což je důležité pro vzhled jídel.

Surovina z níž se tapiokový škrob vyrábí se nazývá maniok (kasava / yuca / tapioka). Jedná se o tropickou škrobnatou plodinu původem z Amazonie, jejíž hlíza je podobná velké sladké bramboře. Důležité je zmínit, že tapiok je po rýži a kukuřici nejdůležitějším zdrojem výživy v tropech.

Tapioka je zdravý zdroj komplexních polysacharidů s nízkým obsahem cholesterolu. Neobsahuje lepek, a proto může být součástí bezlepkové diety. Tapioca obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Je také zdrojem železa, kyseliny listové a vitamínu B. Tapioka je také přirozeným zdrojem omega-3 a omega-6 mastných kyselin. V menší míře obsahuje tapioka také některé vitamíny skupiny B jako jsou foláty, thiamin, pyridoxin (vitamin B6), riboflavin a kyselina pantothenová.

Podle jógy patří tapiokový škrob mezi „sattvická“ jídla, tedy nejčistší a ideální potravu. Je to velmi kvalitní výrobek pro přípravu mnoha jídel např. Brazilských bochánků. Vhodný i pro přípravu domácí kosmetiky, díky své schopnosti pohlcovat olej.

Tapiokový škrob se používá zejména v mezinárodní kuchyni, díky svým unikátním vlastnostem je pro mnoho pokrmů nezastupitelný.

Složení: nativní tapiokový škrob

Parametry
Gramáž 400g
  na 100 g 
Energetická hodnota 1455 kJ / 348 kcal
Tuky 0 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 87,1 g
– z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,02 g