Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Více
Tapiokové perly
Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení. Tapiokové perly se používají jako zahušťovadlo do pudinků, ke zvláčnění bezlepkových těst, jako pojivo místo vajec. Z tapioky si můžete připravit oblíbený bubble tea.
Minimálně na 10 min namočené a rozmixované kuličky lze přidat k přirozeně bezlepkové mouce pro zvláčnění těsta v přibližném poměru 1:5 - do palačinek či jiných těst. Kuličky pomleté nebo rozdrcené nasucho je možné použít do piškotových těst, namísto obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou dodávají těstu vláčnost.
Namočené kuličky se také připravují jako dezert na způsob pudinků.
Složení: nativní tapiokový škrob
Země původu: Thajsko
Gramáž | 250g |
---|
Energetická hodnota | 1485 kJ / 350 kcal |
Tuky | 0,5 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 86 g |
– z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 0,5 g |
Sůl |
<0,1 g |
Gramáž | 250g |
---|