Tapiokové perly jsou bezlepkovou ingrediencí, která má velmi široké využití. Skvěle poslouží jak pro přípravu slaných pokrmů, tak sladkých dezertů nebo jen jako zahušťovadlo polévky či omáčky.
Více
Tapiokové perly
Jedná se o malé bezlepkové perličky bílé barvy, které se vyrábí ze škrobu hlíz keře Manioku, který najdete na Barmě. Perličky o velikosti 2-4 mm vznikají následnou granulací škrobu. Při nasátí vodou dokonale naboptnají. Na Barmě je tapiokový škrob běžně využívaný jako například u nás bramborový či kukuřičný.
Výhody tapioky:
- bezlepková potravina vhodná pro celiaky, vegetariány, vegany, paleo
- neutrální chuť s jemnou vůní
- díky neutrální chuti lze využít pro slané i sladké pokrmy
- lze využít například jen pro zahuštění polévky nebo omáčky
- zlepšuje konzistenci hotových jídel
- působí jako dokonalé pojivo (lze využít místo vajec)
- pečivo obsahující tapioku se méně drolí a je vláčnější
- je lehce stravitelná
- lze použít jako základ k výrobě oblíbeného bubble tea
Tipy na využití
Pokud perly namočíte do vody minimálně na 10 minut a poté je mixérem rozmixujete do hladka, můžete je přimíchat v poměru 1:5 k bezlepkové mouce, čímž docílíte zvláčnění těsta. Namočené perly můžete také použít k výrobě pudinku.
Pokud perly pouze pomelete nebo rozdrtíte, můžete je přidat přímo do piškotových těst místo obilných mouk. Když přidáte ještě oříšky nebo bezlepkovou mouku, těsto bude krásně vláčné.
Složení: Tapiokový škrob
Země původu: Thajsko
Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 250g |
---|
Energetická hodnota | 1498 kj / 358 kcal |
Tuky | 0,02 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 89 g |
– z toho cukry | 3 g |
Vláknina | 0,9 g |
Bílkoviny | 0,2 g |
Sůl | 1 g |
Gramáž | 250g |
---|