Švestky jsou zdrojem vitaminů skupiny B, někdy jsou dokonce přirovnávány k tabletě B-komplexu. Bez přidaného cukru. Více
Švestky jsou zdrojem vitaminů skupiny B, někdy jsou dokonce přirovnávány k tabletě B-komplexu. Bez přidaného cukru.
Švestky jsou zdrojem celé řady látek, které jsou pro náš organismus velmi cenné
Obsahují víc než 78 % vody a díky obsahu draslíku a dalších látek mají močopudné účinky, pomáhají tělu zbavit se nadbytečné vody a soli a prospívají ledvinám. Často jsou účinné při otocích, jejichž příčinou je nedostatečná činnost ledvin. Mají projímavý účinek. Švestky jsou antioxidační bomba upravují krevní tlak,posilují nervy a zlepšují paměť.
Sušené švestky jsou zdrojem vitaminů skupiny B, někdy jsou dokonce přirovnávány k tabletě B-komplexu
Sušení je tradiční způsob konzervování ovoce. Vysušené plody ovoce pak mají výrazně vyšší trvanlivost, což využijeme především v zimních měsících. Stejně jako čerstvé ovoce je i to sušené bohaté na vitamíny a minerály.
Živiny švestky
Vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, betakaroten, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápník, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, vláknina.
Složení: Sušené švestky 99,9%, konzervant: sorban draselný
Administrativní zařazení: Zpracované ovoce jednodruhové
Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal nebo gastro balení
Země původu: Kolumbie
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Energetická hodnota | 1004 kj / 240 kcal |
Tuky | 0,4 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 63,9 g |
– z toho cukry | 38,1 g |
Vláknina | 8 g |
Bílkoviny | 2,2 g |
Sůl | 0 g |