Sušená rajčata
Výborná zralá, na slunci sušená půlená rajčátka. Po otevření vás okouzlí naprosto úžasná vůně našich nejoblíbenějších sušených rajčátek.
Usušením rajčata ztratí většinu vody, čímž získávají výraznou lahodnou chuť a zároveň si uchovají všechny své výživné látky. Původ sušených rajčat sahá do Itálie, kde se začala sušit kvůli uchování na zimu a svou oblíbenost si zde drží dodnes. Pro svou skvělou chuť a rozmanité využití si je v poslední době zamilovaly i mnohé jiné národy.
Lykopen v rajčatech přispívá k ochraně proti rakovině a onemocněním srdce, mají vysoký obsah vitamínu C. Sušená rajčata jsou lipofilní, což znamená, že jejich nutriční hodnota je zvýšena tím, když se konzumují společně s tukem, např. s olivovým olejem, do kterého se díky skvělé chuti této kombinace často nakládají.
Využití sušených rajčat je opravdu pestré. Vynikající jsou v italských pokrmech, nakrájená na plátky v salátech, ale dají se jíst i samotná či s chlebem.
Složení: Rajčata, sůl 7%
Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal nebo gastro balení
Země původu: Turecko
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 1000g |
---|
Výživové údaje | na 100 g |
Energetická hodnota | 1080 kj / 258 kcal |
Tuky | 3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 56 g |
- z toho cukry | 38 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | 7 g |
Gramáž | 1000g |
---|