Něco málo k původu a pěstování
Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení.
Jaké látky a živiny skořice obsahuje?
- cinnamaldehyd – základní složka aromatu typického pro skořici
- ethylcinnamát – podílí se na chuti a aromatu skořice (ovocná a balzámová vůně připomínající skořici s trochou jantaru)
- eugenol – podílí se na aromatu skořice (hřebíčková vůně)
- kumarin – zvýrazňuje a doplňuje aroma (sladká vůně připomínající posečenou trávu)
- kyselina skořicová – podílí se na chuti a aromatu skořice (medová, květinová vůně)
- linalool – podílí se na aromatu skořice (květinová, s trochou kořenné vůně)
- safrol – podílí se na aromatu skořice (vůně cukrárny)
Příprava a použití
Přidejte všude tam, kde chcete vykouzlit lahodnou skořicovou příchuť.
TIPY, jak skořici využít
- Léčba akné a komáří píchnutí - smíchat s vodou a medem a aplikovat
- Lepší zažívání - přidejte do libovolného jídla - snížíte tím nadýmání
- Pro plné rty - nasypejte na oblíbenou rtěnku a aplikujte
Složení: Skořice (Cinnamomum zeylanicum) 100%
Země původu: Madagaskar
Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Parametry
Gramáž | 250g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 979 kJ / 234 kcal |
Tuky | 2 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 28 g |
– z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 53 g |
Bílkoviny | 4 g |
Sůl |
0 g |
Gramáž | 250g |
---|