Sezamová mouka v kuchyni hravě nahradí mouku pšeničnou. Má velkou absorpční schopnost, je odtučněná a obsahuje velké množství bílkovin a minimum sacharidů. Ideální je tak pro Low Carb, RAW i paleo stravování. Se sezamovou moukou můžete péct, smažit i zahušťovat. Více
Seznamová mouka
Pšeničná mouka je v dnešní době dobře nahraditelná. A zvolit můžete právě mouku sezamovou. Sezamová semínka se zastudena lisují a tím se zbaví většiny oleje a následně se důkladně pomelou na jemnou mouku. Díky tomuto procesu si zachovávají cenné vitamíny, minerály, zejména vápník, kterého obsahuje daleko více než mléko, a vlákninu.
Sezamová mouka obsahuje minimum tuku i sacharidů, proto je vhodná při nízkosacharidovém stravování, při hubnutí, ale i pro sportovce. Neztratí se ani ve vegetariánské, RAW, paleo a bezlepkové kuchyni. Sezamová mouka neobsahuje barviva, konzervanty ani jiné chemické látky.
Použití
Sezamová mouka má stejné použití jako mouka pšeničná. Použít ji můžete do těst na přípravu pečiva, chleba, muffinů, lívanců, buchet i raw sušenek. Připravit z ní můžete i sladkou dobrotu s názvem chalva, která je populární zejména na východě.
Sezamová mouka je výborná i na smažení, obalit s ní můžete maso i zeleninu. Díky absorpčním schopnostem je ideální také na zahušťování polévek, omáček, past nebo zeleninových karbanátků. Sezamovou mouku můžete ale přidat i do müsli, kaší, přesnídávek a salátů pro nový chuťový prožitek a navýšení nutriční hodnot.
Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Složení: 100% mleté výlisky sezamových semen
Balení: kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal
Země původu: ČR
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 1000g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1289 kj / 306 kcal |
Tuky | 17 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 3 g |
Sacharidy | 2,2 g |
– z toho cukry | 0,2 g |
Vláknina | 18 g |
Bílkoviny | 27 g |
Sůl | 0,1 g |
Gramáž | 1000g |
---|