Bezlepkové bezvaječné těstoviny
Jsou vhodné pro celiaky. Rychlá a snadná příprava.
Příprava: Vařte 9 minut, poté sceďte a podávejte.
V případě rozvařených těstovin roste glykemický index a s ním klesá sytivost těstovin.
Tip
Rýžové těstoviny můžete podávat teplé i studené. Vhodné na salát a zapékání. Výborně chutnají zalité smetanovou nebo zeleninovou omáčkou. Lze je připravit také na sladký způsob. Kolínka můžete polít např. čekankovým nebo datlovým sirupem a nakonec posypat 100% kakaovým práškem.
Proč rýžové těstoviny? Rýže pomáhá snížit překyselení organismu, je vhodná do diet po střevních potížích. Má nízký obsah sodíku, vyhovuje tedy osobám s vysokým krevním tlakem. Neobsahuje žádný cholesterol.
Složení: rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl
Balení: Jednorázový obal
Dostupné gramáže: 300g
Země původu: Vietnam
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 300g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1432 kj / 347 kcal |
Tuky | 0,61 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,30 g |
Sacharidy | 80 g |
– z toho cukry | 1,02 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 4,81 g |
Sůl | 0,55 g |
Gramáž | 300g |
---|