Rýžová mouka je přirozeně bezlepková a velmi lehce stravitelná. Má ze všech bezlepkových muk nejširší využití díky své neutrální chuti i vůni.
Více
Rýžová mouka
Vlastnosti a výhody
Rýže je přirozeně bezlepková, velmi lehce stravitelná potravina, která vyvolává pocit nasycení. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost bezlepkových směsí.
Použití
Rýžová mouka má ze všech bezlepkových muk nejširší využití díky velmi neutrální chuti i vůni. Hodí se na přípravu bezlepkových pokrmů nebo jako náhrada části pšeničné mouky při kuchyňských úpravách běžných pokrmů. S rýžovou moukou zahustíte polévku či omáčku, můžete ji použít na pečení sladkého i slaného pečiva, na přípravu palačinek, moučníků a kaší. Ideální použití je na sladké nepečené dezerty.
Složení: Rýže jemně mletá 100%
Země původu: Thajsko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Gramáž | 500g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1507 kJ / 360 kcal |
Tuky | 1,3 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 80 g |
– z toho cukry | 0 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 6,5 g |
Sůl | 0,1 g |
Gramáž | 500g |
---|