Lahodný BIO vanilkový puding bez lepku s kousky mleté vanilky a vanilkovým extraktem.
Návod k přípravě
- Z odměřeného 1⁄2 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby.
- Přidáme 2 lžíce cukru (cca 40g) a zahříváme k varu.
- Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku.
- Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Tip Amylonky
Puding lze uvařit s různými druhy mléka. Hotový puding je určen k rychlé spotřebě.
Složení vanilkový: kukuřičný škrob, vanilkový extrakt (0,5 %), barviva: kurkumin, karoteny, aroma
Složení čokoládový: kukuřičný škrob, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku 20%, jedlá sůl
O výrobci
Tradice firmy sahá až do konce 19. století. V této době se Christian Pešek pustil do průmyslového zpracovávání brambor. Od roku 2011 se společnost Amylon, a. s. rozhodla jít cestou šetrného ekologického zemědělství a začala vyrábět také řadu BIO a bezlepkových produktů. Tímto krokem se přiblížila zákazníkům, kteří mají zájem kupovat čerstvé, chutné a autentické potraviny, a přitom chtějí respektovat přirozené přírodní cykly.
Vanilka | |
Energetická hodnota | 386 kJ / 91 kcal |
Tuky | 1,3 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Sacharidy | 17 g |
– z toho cukry | 11 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 2,9 g |
Sůl | 0,09 g |
Čokoláda | |
Energetická hodnota | 376 kJ / 89 kcal |
Tuky | 1,4 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g |
Sacharidy | 16 g |
– z toho cukry | 11 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 3,1 g |
Sůl | 0,1 g |