Plantážní 80% čokoláda je vyrobena z vysoce kvalitních kakaových bobů odrůdy Trinitario. Díky tomu má čokoláda exkluzivní a podmanivou čokoládovou chuť. Pěstování, zpracování až samotná výroba čokolády „Tree To Bar Chocolate“ probíhá pod dohledem jediného kostarického farmáře.
Více
80% ČOKOLÁDA Z KAKAOVÝCH BOBŮ TRINITARIO - TREE TO BAR / BEAN TO BAR
Svou jedinečnou chuť získaly kakaové boby Trinitario díky slunnému prostředí Kostariky, kde se pěstují. Díky tomu je jejich chuť i vůně velmi intenzivní, plná a bez kyselého nádechu. Plantážní čokoláda 80% Trinitario Costa Rica je rodinným klenotem firmy s 30 letou tradicí. Tento podnik nejen, že čokoládu vyrábí, sami také dohlížejí na pěstování těchto kakaových bobů.
Tato čokoláda je zcela bezlepková, veganská a neobsahuje GMO. Obsahuje 42,8 % kakaového másla a to bez přídavku jiného tuku nebo náhražek kakaového másla. Přidaný nerafinovaný a přírodní třtinový cukr dodává čokoládě velmi lehkou sladkost.
Čokoláda Trinitario Costa Rica je díky šetrnému zpracování bobů bohatá na množství antioxidantů, vlákniny, flavonoidů i polyfenolů. Z minerálů obsahuje hořčík, železo, mangan, zinek, selen či draslík. Najdete v ní i prospěšné mononenasycené mastné kyseliny.
ČOKOLÁDA ZÍSKALA TYTO CERTIFIKÁTY
Vegan / Vegetarian - výrobek není živočišného původu a neobsahuje živočišné přísady.
Fairtrade - daný produkt splňuje určité sociální, ekonomické a ekologické standardy.
UTZ / Rain Forest Alliance - program pro udržitelné pěstování kakaa ve světě.
Kosher - potraviny splňující soubor židovských předpisů a stravovacích návyků, známý jako kašrut.
Gluten Free, GMO Free - produkt neobsahuje lepek a neobsahuje geneticky modifikované organismy.
CO ZNAMENÁ TREE TO BAR / BEAN TO BAR
Tree to Bar je označení pro výrobce, který vlastní území, kde se kakaové boby pěstují, a které následně i zpracovává. Bean to bar pak znamená, že výrobce promění kakaové boby na čokoládu se zachováním jedinečných vlastností daného kakaa. Výrobce má tedy absolutní kontrolu od pěstování bobů až po jejich zpracování v zemi původu.
KAKAOVÉ BOBY TRINITARIO
Kakaové boby Trinitario získaly své pojmenování po ostrově Trinidad, kde se původně pěstovala odrůda Criollo. Nepřízní osudu byly tyto plantáže ale zdevastovány a vysazena byla nová odolnější odrůda Forastero. Tyto dvě odrůdy se následně zkřížily a vznikla nová odrůda Trinitario. Tyto kakaové boby v sobě tak spojují to nejlepší z původních odrůd – plnou, rozmanitou a bohatou chuť odrůdy Criollo, odolnost a vyšší úrodnost odrůdy Forastero.
Připravte si z 80% čokolády Trinitario náplň do pralinek, ganache či fondue. Polijte s ní domácí müsli tyčinky, sušenky nebo dezerty. Překvapte své blízké vlastní čokoládou, z těchto peciček to půjde snadno. Zaručujeme, že ať použijete 80% Plantážní čokoládu Trinitario Costa Rica kdekoli, výsledkem bude gurmánský zážitek.
Složení: 80% kakaové boby, 20% nerafinovaný třtinový cukr.
Původ kakaových bobů: Kostarika (Střední Amerika)
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Obsah kakaového másla: 42,8%
Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal
Dostupné gramáže: 500g
Země původu: Kostarica
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 500g |
---|
Energetická hodnota na 100 g | 2524 kj / 603 kcal |
Tuky | 42,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 28 g |
Sacharidy | 44,8 g |
- z toho cukry | 20 g |
Vláknina | 21,9 g |
Bílkoviny | 7,8 g |
Sůl | 0 g |
Gramáž | 500g |
---|