Papája je vedle ananasu a manga jedním z nejlépe prodávaných druhů exotického ovoce v České republice. Více
Papaya obecná (Carica papaya L.)
Složení papayi je velmi rozmanité. Největší zastoupení má voda, celých 87%, dalšími složkami jsou sodík, hořčík, vápník, fosfor, síra, enzym papain, železo, draslík, magnezium, kyselinu pantotenovou, vitaminy A a C, B1, B3, B5, E a K. Další důležitou složkou jsou antioxidanty zvané karotenoidy (hlavně lykopen), které tělo absorbuje lépe než z jiného ovoce a zeleniny.
Papaya je vedle ananasu a manga jedním z nejlépe prodávaných druhů exotického ovoce v České republice. Svou popularitu získala především zajímavou chutí a léčivými účinky říká se jí ovoce budoucnosti.
Složení: Papaya, cukr, konzervant: oxid siřičitý
Země původu: Thajsko
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů a sezamu.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 250g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1465 kj / 350 kcal |
Tuky | 0 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 85 g |
– z toho cukry | 65 g |
Vláknina | 1 g |
Bílkoviny | <1 g |
Sůl | <0,1 g |
Gramáž | 250g |
---|