Vločky jsou celozrnné, obsahují slupku (vlákninu), i klíčky (živiny). Super základ zdravé snídaně, doporučujeme přidat semínka, oříšky a protein.
Více
Něco málo k původu a pěstování
Oves je obilnina pěstovaná pro zrno. Ze zrn se vyrábí ovesné vločky a mouka, která je základem pro většinu druhů pečiva. Oves je přirozeně bezlepkový, ale je kontaminován při pěstování nebo zpracování, proto zde negarantujeme bezlepkovost.
Jaké látky a živiny oves obsahuje?
- Vitamíny a minerály – je bohatý na fosfor, železo a vitamín B1
- Vláknina – je bohatý na rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je důležitá pro zdraví střev
- Zdroj bílkovin – dodává tělu výživné látky
Příprava a použití
Ovesné vločky jsou ideální na start do nového dne. Můžete si je přidat do jogurtu, kaše nebo do mléka.
Do výborné a vyvážené snídaně doporučujeme přidat arašídové máslo, oříšky a velmi oblíbené mrazem sušené ovoce.
Tip
- Připravte si zdravé ovesné cookies – vločky, rozmačkaný banán a datlový sirup smíchejte až vznikne jednotná hmota. Těsto vytvarujte na menší kuličky, vymodelujte na tvar cookies , vložte na plech s pečícím papírem a pečte v troubě na 180° cca 10 minut.
- Skvělá proteinová kaše – recept: Přivedeme k varu 250ml mléka, vsypeme do něj 4-6 lžic ovesných bezlepkových vloček, plotnu odstavíme, poté přidáme 1x odměrku vašeho oblíbeného proteinu a důkladně promícháme. Za 2 minuty je hotovo. Doporučujeme protein True Whey, který nabízíme v nepřeberném množství příchutí – díky tomu může vaše snídaně chutnat pokaždé jinak.
Ovesné vločky si díky šetrnému způsobu výroby zachovávají všechny potřebné živiny.
Složení: Ovesné vločky (obsahují alergen: Lepek)
Země původu: Polsko
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1470 kj / 351 kcal |
Tuky | 5 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 61 g |
– z toho cukry | 1 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | <0,1 g |