Ostropestřec mariánský má jedinečné nutriční a léčivé vlastnosti. Obsahuje flavonolignany, které pomáhají játrům regenerovat, a je tedy vhodné ho zařadit do jídelníčku při detoxikaci. Je schopen udržovat normální zdraví srdce a trávicí systém. Je prospěšný při kontrole hladiny cukru v krvi. Více
Ostropestřec mariánský má jedinečné nutriční a léčivé vlastnosti. Obsahuje flavonolignany, které pomáhají játrům regenerovat, a je tedy vhodné ho zařadit do jídelníčku při detoxikaci. Je schopen udržovat normální zdraví srdce a trávicí systém. Je prospěšný při kontrole hladiny cukru v krvi.
Ostropestřec mariánský
je jednoletá nebo dvouletá bylina dorůstající výšky až 1,5 m. Patří do čeledi Asteraceae – hvězdnicovité. Původem je ze suchých oblastí Středomoří a jihovýchodní Asie. Kvete koncem června a jeho purpurově červené květy připomínají bodlák. Pro fytoterapeutické účely se sbírají plody, které se z květů vyvíjejí na konci léta.
Ostropestřec je schopen udržovat zdraví jater, kontrolovat cholesterol a podporovat očistu jater. Játra, jak je známo, jsou tzv. továrnou a filtrem krve. Je to největší orgán těla, který je schopen zpracovat až 2 l krve za minutu. Ostropestřec mariánský je opravdovým gigantem v boji s jaterními problémy.
Další schopností ostropestřce mariánského je udržovat normální zdraví srdce a trávicí zdraví. Dobré zažívání je základním předpokladem proto, aby člověk byl schopen zužitkovat vše potřebné získané z potravy. Ostropestřec má vliv na žlučník a jeho zdraví – žlučník má za úkol skladovat a upravovat žluč (žluč je důležitá při trávení zejména tuků, mezi jednotlivými jídly je ukládána a zahušťována právě ve žlučníku). Ostropestřec mariánský je antioxidantem, tedy látkou napomáhající odbourávat kyslíkové radikály z těla. Dalším trumfem ostropestřce je schopnost podporovat přirozenou obranu a odolnost organismu před vnějšími, ale i vnitřními viry a bakteriemi. Dále je prospěšný při kontrole hladiny cukru v krvi. Tyto hodnoty udržuje a vyrovnává do normálu.
Použití ostropestřce
Vhodný na přípravu čaje – použijeme jednu lžíci rozdrcených plodů, zalijeme vodou (250 ml) o teplotě max 70 stupňů a necháme 15 min. louhovat. Čaj je možno vypít celý, včetně sedliny. Užíváme 2–3× denně.
Složení: 100% plod Ostropestřec mariánský
Balení: Znovu – uzavíratelný doypack obal
Země původu: Česká Republika
Doporučení: Skladujte na suchém místě a mimo dosah slunečního záření
Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Gramáž | 500g |
---|
Energetická hodnota | 1114 kj / 266 kcal |
Tuky | 12 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 2,4 g |
Sacharidy | 4,4 g |
– z toho cukry | 4,1 g |
Vláknina | 46 g |
Bílkoviny | 35 g |
Sůl | 0,01 g |
Gramáž | 500g |
---|