Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mononenasycené mastné kyseliny a vitamin E. Více
Kompletní specifikace
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mononenasycené mastné kyseliny a vitamin E.
Extra panenský olivový olej, je podle italských vědců přírodním lékem na cukrovku, který dokáže preventivně snižovat riziko výskytu cukrovky a u pacientů, kteří trpí touto nemocí snižuje riziko sekundárních komplikací. Římská univerzita La Sapienza prokázala, že toto „tekuté zlato“ snižuje koncentraci glukózy v krvi (glykémie) a naopak zvyšuje koncentraci inzulínu v krvi (inzulinémie) u zdravých osob. Vhodný do salátů, těstovin a přípravě jídel jak v studeném tak teplém stavu.
Složení: 100% olivový olej
Země původu: Španělsko
Množství | 500 ml |
---|
na 100 ml | |
Energetická hodnota | 3391kJ/810kcal |
Tuky | 100,00 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 14 g |
Sacharidy | 0 g |
– z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Množství | 500 ml |
---|