Vyzkoušejte nejoblíbenější – uzenou variantu – dostane vás svou lahodně-intenzivní chutí.
Více
Něco málo k původu a pěstování
Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi.
Uzené mandle?
Ano, vyzkoušejte tuto specialitu - obzvlášť vhodnou pro milovníky uzených, slaných příchutí. Skvěle se hodí k pivu / vínu, nebo pro zpříjemnění večerního sledování filmu. Vyzkoušejte a překvapte i vaši návštěvu touto neobvyklou dobrotou.
Jaké látky a živiny mandle obsahují?
- Bohatý zdroj bílkovin (až 20%), ve srovnání s masem a rybami (15-20%). Mandle obsahují celý komplex esenciálních aminokyselin - díky tomu je bílkovina z mandlí velice hodnotná a dobře vstřebatelná
- Kvalitní tuky - více než polovina hmotnosti tvoří zdravé tuky, především mononenasycené (34,1%) a polynenasycené (11%). Mandle obsahují velké množství kyseliny linolové, která je důležitá pro správnou funkci nervové soustavy
- Vitamíny a minerály - V mandlích nalezeme vysoké množství hořčíku, vápníku, fosforu, vit. sk. B, E a další.
Příprava a použití
Uzené mandle se nejlépe hodí přímé konzumaci - do misky a "ďobat" :)
O mandlích se říká, že mají pozitivní vliv na nervový systém, hladinu cholesterolu, srdce a arterisklerózu, problémy s kostmi ad.
Složení: Mandle pražené 97,7 %, sůl, kouřové aroma 0,7 % (maltodextrin, E341, aromatická složka), arabská guma (E144)
Země původu: USA
Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 500g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 2665 kJ / 645 kcal |
Tuky | 56 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 22 g |
– z toho cukry | 4 g |
Vláknina | 11,5 |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | 1,6 g |
Gramáž | 500g |
---|