V polevě z mléčné čokolády je schovaná sladká mandle plná nenasycených mastných kyselin, vitamínů a vlákniny.
Více
Mandle rostou na stromě zvaném mandloň obecná a jsou v podstatě jádrem pecky tohoto stromu. Původ mandloní není úplně známý, ale pravděpodobně pochází ze střední Asie, odkud se později rozšířila i do jiných kontinentů. Převážná většina mandlí se pěstuje v USA v kalifornii. Mluví se až o třech čtvrtinách produkce. Velká část mandle je složena ze „zdravých“ tuků, které mají příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a jsou důležité pro správnou funkci mozku a činnost srdce. Mandle patří mezi nutričně nejbohatší ořechy.
Mandle v polevě z mléčné čokolády jsou oblíbenou pochoutkou pro děti i dospělé. Nejlepší jsou samozřejmě jen tak do pusy, ale můžete s nimi zkusit ozdobit i dort pro děti, nebo přidat do jogurtu, vloček nebo granoly. Pro doplnění chuti a dalších živin je můžeme namixovat s jinými ořechy nebo sušeným ovocem a dětem tak vytvořit super výživnou a dobrou svačinku, která je vždy po ruce.
Jaké látky a živiny mandle obsahují?
- Zdroj minerálů – jako je fosfor, měď, zinek, draslík, mangan a hořčík
Vitamín E – nejdůležitější antioxidant v těle a už v jedné hrsti oříšků naplníte třetinu jeho denní potřeby - Zdroj antioxidantů – zpomalují proces stárnutí a mohou snižovat riziko řady nemocí, většina antioxidantů se nachází ve slupce mandlí
- Bohatý zdroj bílkovin (až 20%), ve srovnání s masem a rybami (15-20%). Mandle obsahují celý komplex esenciálních aminokyselin – díky tomu je bílkovina z mandlí velice hodnotná a dobře vstřebatelná
- Kvalitní tuky – více než polovina hmotnosti tvoří zdravé tuky, především mononenasycené (34,1%) a polynenasycené (11%). Mandle obsahují velké množství kyseliny linolové, která je důležitá pro správnou funkci nervové soustavy
Obsahují také lipidy, které pomáhají při trávení, detoxikaci a zdravém růstu prospěšných bakterii ve střevech a působí tedy jako prebiotika. Probiotické kultury působí příznivě na mikroflóru tlustého střeva a především u dětí má zásadní vliv na rozvoj imunitního systému.
Složení: poleva z mléčné čokolády 65% (cukr, sušené mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, rostlinný tuk palmový, syrovátka z mléka, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904, obsah kakaa v sušině min.20%), mandle 35%
Balení: Znovu – uzavíratelný doypack obal
Dostupné gramáže: 1000 g
Země původu: Velká Británie
Doporučení: Skladujte na suchém místě a mimo dosah slunečního záření
Upozornění: Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého
Gramáž | 250g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 2359 kj /566 kcal |
Tuky | 36,4 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 13,4 g |
Sacharidy | 46 g |
– z toho cukry | 39,5 g |
Vláknina | 4,8 g |
Bílkoviny | 11,6 g |
Sůl | 0,2 g |
Gramáž | 250g |
---|