Lahodné v hořké čokoládě
Něco málo k původu a pěstování - mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Prunus dulcis), která se pěstuje v subtropech a chráněných, teplých oblastech mírného pásu. Je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi.
Jaké látky a živiny mandle obsahují?
- Bohatý zdroj bílkovin (až 20%), ve srovnání s masem a rybami (15-20%). Mandle obsahují celý komplex esenciálních aminokyselin – díky tomu je bílkovina z mandlí velice hodnotná a dobře vstřebatelná
- Kvalitní tuky – více než polovina hmotnosti tvoří zdravé tuky, především mononenasycené (34,1%) a polynenasycené (11%). Mandle obsahují velké množství kyseliny linolové, která je důležitá pro správnou funkci nervové soustavy
- Vitamíny a minerály – V mandlích nalezeme vysoké množství hořčíku, vápníku, fosforu, vit. sk. B, E a další
O mandlích se říká, že mají pozitivní vliv na nervový systém, hladinu cholesterolu, srdce a arteriosklerózu, problémy s kostmi atd.
Složení: Hořká čokoláda 79% (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky [palmový olej, olej z máslovníku], mléčný tuk, emulgátory: lecitiny a polyglycerylpolyricinoleát, přírodní vanilkové aroma, sušené mléko), jádra mandlí pražená 20%, leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak).
Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, jiných skořápkových plodů, sóji a sezamu.
Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal nebo gastro balení
Dostupné gramáže: 250 g
Země původu: Česká republika
Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 250g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 2563 kJ / 616 kcal |
Tuky | 42 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 20 g |
Sacharidy | 47 g |
– z toho cukry | 44 g |
Vláknina | 7,3 g |
Bílkoviny | 8,9 g |
Sůl | 0,01 g |
Gramáž | 250g |
---|