3 body do věrnostního systému
Mák je bohatým zdrojem vápníku, kyselin palmitové, stearové a linolové.
Více
Mák je výjimečný svým vysokým obsahem vápníku (1 438 mg na 100 gramů). Obsahuje jej dvanáctkrát více než mléko, třikrát více než sýry. Podle vědeckých výzkumů za poslední léta je využitelnost vápníku z rostlinných zdrojů – zejména sezamové semínko, slunečnicové semínko, makové semínko, ořechy, listová zelenina – vyšší než u mléka a mléčných výrobků, kde je vázán na kasein.
Složení: Semena máku modrého 100 %
Země původu: Česká republika
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Parametry
Gramáž | 1000g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 2 396 kJ / 572 kcal |
Tuky | 44 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 5 g |
Sacharidy | 24 g |
– z toho cukry | 1 g |
Vláknina | 15 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0 g |
Gramáž | 1000g |
---|