Jedná se o zcela čistý mletý 100% mák bez příměsí. Mák je bohatým zdrojem vápníku, kyselin palmitové, stearové a linolové.
Více
Mák je výjimečný svým vysokým obsahem vápníku (1 438 mg na 100 gramů). Obsahuje jej dvanáctkrát více než mléko, třikrát více než sýry. Podle vědeckých výzkumů za poslední léta je využitelnost vápníku z rostlinných zdrojů – zejména sezamové semínko, slunečnicové semínko, makové semínko, ořechy, listová zelenina – vyšší než u mléka a mléčných výrobků, kde je vázán na kasein. Maková semínka se hojně konzumují zejména v zemích střední a východní Evropy.
Složení: Mák (mletý)
Země původu: Česká republika
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 1000g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 2169 kj / 518 kcal |
Tuky | 41,2 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 4,7 g |
Sacharidy | 15 g |
– z toho cukry | 0,9 g |
Vláknina | 14,5 g |
Bílkoviny | 22,9 g |
Sůl | 0 g |
Gramáž | 1000g |
---|