Užívejte si sladkých jahod po celý rok. Tyto mrazem sušené jsou nejen plné vitamínů a minerálů, ale hlavně skvěle chutnají a voní. Jako byste si je právě teď utrhli. Více
Užívejte si sladkých jahod po celý rok. Tyto mrazem sušené jsou nejen plné vitamínů a minerálů, ale hlavně skvěle chutnají a voní. Jako byste si je právě teď utrhli.
Jahody mají VELKÝ obsah vitamínu C
Výtečné plody jahodníku vás překvapí velkým obsahem vitamínu C, který je srovnatelný s citrusy. Mimo to jsou zdrojem vitamínů A, E a B. Najdete v nich také množství organických kyselin, které působí jako prevence nádorových chorob. Z minerálů obsahují hlavně draslík, který přispívá k normální činnosti nervové soustavy a svalů. Dále pak zinek, hořčík, síru a vápník.
Lyofilizované jahody, neboli jahody sušené mrazem
Lyofilizace = důmyslné sušení ovoce mrazem. Čerstvé jahody jsou tak nejprve prudce zmrazeny a následně se suší při nižším tlaku. Voda z nich se mění v páru a jahody si tak zachovávají svou přirozenou barvu, vůni, chuť a také nutriční hodnoty včetně všech vitamínů a minerálů, které jsou v čerstvém ovoci. Navíc jsou díky absenci vody krásně křupavé!
Víte, že ve 100g balení najdete, díky nízkému obsahu vody, přibližně 50 čerstvých jahod
10 důvodů, proč jsou lyofilizované jahody tak SKVĚLÉ:
- chutnají jako čerstvé jahody
- lyofilizované jahody voní stejně jako byste si je právě natrhali čerstvé
- zachovávají si maximum vitamínů, minerálů, živin a nutričních hodnot
- mají krásně přirozenou barvu a strukturu
- jsou bez přidaného cukru
- neobsahují SO2 a jiná éčka
- nevznikají v nich plísně a bakterie
- jsou RAW = byly zpracovány do teploty 42 °C
- lyofilizované jahody se snadno skladují a vydrží fakt dlouho
- neplatíte za vodu, ale za 100% ovoce plné vitamínů
Užívejte si zdravé a křupavé mlsání. Klidně po CELÝ ROK
Jahody sušené mrazem si můžete dopřát jako:
- zdravou a lehkou svačinku kdykoliv, kdy dostanete na jahody chuť (klidně i v lednu)
- součást vaší ovesné kaše, jogurtu, müsli nebo granoly
- barevnou tečku ke zdobení koláčů a dortů
- rozvar na lívance či jahodovou želatinovou směs na dortový korpus (po namočení jahod do vody/alkoholu)
- ochucení smoothie, čaje nebo na obarvení polev, krémů a zmrzlin (po rozemletí jahod)
Lyofilizované (mrazem sušené) jahody
Složení: 100% jahody
Balení: Kvalitní a znovuuzavíratelný doypack obal pro delší trvanlivost jahod, nebo jednorázový obal
Země původu: Turecko
Administrativní zařazení: Sušené ovoce jednodruhové
Doporučení: Skladujte na suchém místě a mimo dosah slunečního záření
Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého
Gramáž | 35g, 125g |
---|
Energetická hodnota | 1220 kj / 286 kcal |
Tuky | 3,7 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,05 g |
Sacharidy | 51 g |
– z toho cukry | 51 g |
Vláknina | 15 g |
Bílkoviny | 7,8 g |
Sůl | 0 g |
Gramáž | 35g, 125g |
---|