Prášek kypřicí do pečiva BIO
Kypřicí prášek s obsahem vinného kamene se hodí do třených i piškotových těst. Je výborný při pečení koláčů, muffinů, bábovek i houskových knedlíků. Jeho použití je velmi snadné, funguje stejně jako bežný kypřicí prášek.
Vinný kámen vzniká ve vinném sudu při nižší teplotě. Při použití pak dochází k reakci s jedlou sodou, díky čemuž je těsto krásně kypré a nadýchané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Dávkování
Na 500 g sypkých surovin přidáme 21 g. Kypřicí prášek z vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřicího prášku.
Složení: Kukuřičný škrob*, prášek z vinného kamene (Tartrát draselný) 27,4 %, jedlá soda.
*CZ-BIO-002 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Německo.
Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
Gramáž | 200g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1004 kj / 235 kcal |
Tuky | 0 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 44 g |
– z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 17,51 g |
Gramáž | 200g |
---|