Kešu ořechy jsou výborným zdrojem hořčíku, mědi, fosforu, manganu a zinku, vitamínů B1 a B2 a nenasycených mastných kyselin. Vyzkoušejte naši slanou variantu.
Více
Něco málo k původu a pěstování
Kešu je název pro jedlé jádro plodu vysokého tropického stromu s názvem Ledvinovník západní (Anacardium occidentale).
Jaké látky a živiny kešu obsahují?
- Bohatý zdroj bílkovin – nabírání svalové hmoty, zvýšení výkonnosti, spalování tuků (ve 100 g kešu je cca 17 g proteinu)
- Zdravé tuky – kešu obsahuje přibližně 82% nenasycených mastných kyselin, jsou zdravé pro srdce a snižují cholesterol
- Vitamíny a minerály – obsahuje vitamín K (je důležitý pro kosti), E, B6 a minerály jako hořčík (zlepšuje spánek, zpomaluje stárnutí), draslík (pomáhá proti srdečním onemocněním), fosfor a zinek (podporují správnou funkci nervové soustavy)
Tip
Pokud máte rádi ochucené oříšky, vřele doporučujeme mandle uzené. Uzená chuť je velmi výrazná, proto se jedná o jeden z nejoblíbenějších produktů na našem eshopu.
Můžete také vyzkoušet náš slaný mix, složený z arašídů, mandlí a kešu.
Pražené solené kešu jsou výborné samotné. Vhodné na zobání místo chipsů.
Kešu se řadí k nejoceňovanějším ořechům. Jsou bohaté na nenasycené mastné kyseliny, vitamíny a minerály. Obsahují živiny, které jsou důležité pro správnou funkci nervové soustavy.
Složení: Jádra kešu ořechů WW320 98,2 %, sůl 1,6 %, bramborový škrob 0,2 %.
Země původu: Indie, Vietnam, Pobřeží Slonoviny
Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
na 100 g | |
Energetická hodnota | 2 486 kJ / 599 kcal |
Tuky | 47 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 9 g |
Sacharidy | 23 g |
– z toho cukry | 5 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 1,6 g |