Kakaové boby jsou typické nahořklou chutí, kterou si rychle oblíbíte. Chutnají dobře samotné i zapracované do dezertů, nápojů i exotických hlavních jídel. Více
Kakaové boby pražené
S pomocí kakaových bobů si také můžete vyrobit kvalitní domácí čokoládu. Navíc jako nepražené si lépe uchovávají své přirozené látky. Kakaové boby jsou sušené plody kakaovníku, který pochází z tropické oblasti Jižní Ameriky, kde byl pěstován již v 5. století. Díky Španělům se kakaové boby dostaly do Evropy a už v 16. století se staly oblíbenou surovinou.
Kakové boby jsou vlastně 100% kakao, takže jich nikdy nespotřebujete tolik, jako běžně dostupného obyčejného kakaa. Pro zahnání hladu se dají jíst i samotné. Rychle zasytí a vy tak můžete odehnat chuť na sladké. Při prvním ochutnání je jejich chuť silně hořká, což vás může překvapit. Při dalších soustech si ale tuto nezvyklou chuť snadno oblíbíte.
Složení: pražené kakaové boby
Země původu: Kolumbie
Gramáž | 250g |
---|
Energetická hodnota | 2 437 kJ / 582 kcal |
Tuky | 51,6 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 30,2 g |
Sacharidy | 6 g |
– z toho cukry | 1,5 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 12,4 g |
Sůl | 0 g |
Gramáž | 250g |
---|