Jedlá soda má v domácnosti všestranné využití. Pokud doma nenajdete kypřící prášek ani droždí, tak jedlá soda je při pečení hravě nahradí. Těsto s přidanou sodou bude zaručeně překypovat na všechny strany. Více
Jedlá soda je všestranný pomocník, který dokáže pomoci s praním prádla, vyčištěním kuchyně i při ústní hygieně. Při pečení má ovšem stejné kypřící vlastnosti jako droždí nebo kypřící prášek. S jedlou sodou tak upečete stejně skvělé sušenky, perníčky, muffiny i bábovku.
Použití
Aby soda bikarbona pracovala s plným nasazením, potřebuje k tomu kyselou surovinu. Stačí tak do těsta přidat med, kakaový prášek, zakysaný mléčný výrobek, třtinový cukr, jogurt nebo citronovou šťávu. A jedlé sody přidejte jen trošku, velké množství může způsobit nepříjemnou mýdlovou až kovovou chuť. Na 125 – 150g mouky stačí přidat jen přibližně čtvrt čajové lžičky sody.
Pokud rádi tvoříte vlastní produkty, tak s jedlou sodou si můžete udělat domácí tavený sýr – zdravější, bez obsahu tavících solí. A taková domácí limonáda, ta bude s jedlou sodou perlit a chutnat nepřekonatelně. Ta kupovaná se tak s nezdravými složkami může jít bodnout
Skladování: Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 22°C a vlhkosti vzduchu do 65 %
Složení: Jedlá soda E500(ii) – Hydrogenuhličitan sodný NaHCO3 min. 99,0%
Země původu: Turecko
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 500g |
---|
Gramáž | 500g |
---|