Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrášku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku. Více
Hraška na obalování
Hraška umožňuje zdravé zahušťování polévek, omáček, šťáv a gulášů. Není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit obdobně jako jíšku.
Pokrmy připravené z Hrašky mají lahodnou chuť, krémovou hladkost a vysokou výživovou hodnotu. Svojí chutí uspokojí i náročné strávníky. Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností.
Hraška je skvělým pojivem v těstech a karbenátcích, proto umožňuje vynechání vajec. Slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků, majonéz a bešamelových omáček na zapékání zeleniny.
Rozmíchání Hrašky na zahušťování pouze s vodou slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru
Složení
Hrách žlutý (70%), směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40 % draslíku), směs koření.
Hraška na zahušťování
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008).
Složení
Hrách žlutý (70%), směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Gramáž | 250g |
---|---|
Varianty | Na obalování pikantní bez lepku, Na zahušťování jemná bez lepku |
Hráška na obalování pikantní | na 100 g |
Energetická hodnota | 1466 kj / 347 kcal |
Tuky | 3,6 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Sacharidy | 57 g |
– z toho cukry | 1,9 g |
Vláknina | 9,4 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 2,5 g |
Hráška zahušťování jemná | na 100 g |
Energetická hodnota | 1423 kj / 337 kcal |
Tuky | 3,8 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 1,1 g |
Sacharidy | 54 g |
– z toho cukry | 1,8 g |
Vláknina | 9,4 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 0,82 g |