Datle Medjoul Jumbo představují to nejkvalitnější, co lze na českém trhu koupit. Lamborghini mezi datlemi. Jsou obrovské, šťavnaté a plné chuti.
Více
Datle Medjoul Jumbo
Představují to nejkvalitnější, co lze na českém trhu koupit. Lamborghini mezi datlemi. Jsou obrovské, šťavnaté a plné chuti.
Datle obsahují hodně cukrů a sacharidů (až 70 procent), složených z přírodních cukrů. Kromě toho bílkoviny, tuky a vitamíny – všechny kromě vitamínu E a biotinu. Vzácná v nich je i kyselina pantotenová (B5) – stará se o naši psychickou a fyzickou kondici, dodává tělu energii a vitalitu a také podporuje soustředění. Sušené plody navíc obsahují železo napomáhající při přenosu kyslíku v krvi.
Datle jsou bohaté na vápník, měď, chlór, železo, draslík a v neposlední řadě i zmiňovanou esenciální aminokyselinu tryptofan. Ta se v mozku mění na nervový hormon serotonin, který zaručuje dlouhý a blahodárný spánek.
Datle a jejich účinky:
- Sacharidy, které obsahují, dodávají nervům a mozku energii a svěžest. Jejich konzument se tedy cítí „duševně čilý“.
- Podporují koncentraci.
- Stimulují spánek, pomáhají při usínání.
- Snižují krevní tlak
- Vápník, který obsahují, prospívá kostem a zubům
- Pojídání datlí prospívá i naší kůži a vlasům
- Spolehlivě zažehnají hlad – druhů ovoce, které zasytí na dlouho, je méně. Do této skupiny spolu s ořechy patří i datle.
Datle jsou bohaté na draslík, vitamíny A, B, niacin, měď a železo. Starají o svěžest a soustředěnost a startují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách. Jsou ideálním zdrojem doplnění energie, důležitých minerálů a některých vitamínů při dlouhých bězích nebo turistických túrách. Jedná se o bohatý a rychlý energetický zdroj pro lidský organismus, proto jsou jedinečné pro doplňování energie při maratonu, ultramaratónu nebo při přípravě na ně. Jsou jedinečným zdrojem energie i pro dlouhé tratě ale i cyklistické výpravy.
DATLE se řadí mezi sedm „izraelských plodin“, základů lidské výživy v biblickém čase – pšenice, ječmen, hrozny, fíky, granátové jablko, olivy a datle…
Složení: Datle medjool "královské" 100%
Země původu: Írán, Izrael, Jordánsko
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte při teplotách od 12-15°C, ideálně v lednici, bez přístupu slunečního světla. Před konzumací ponechejte 30 minut při pokojové teplotě.
Bílé tečky, ani shluky bílého prášku na povrchu nejsou na závadu. Nejedná se o plíseň, ale přírodně zkrystalizovaný cukr. Mírná fermentace není na závadu, jedná se o přírodní produkt, který pracuje. Prodáváme pouze 100% kvalitní datle Medjoul, každá jedna datle zvlášť prochází při balení vizuální kontrolou.
Gramáž | 500g |
---|
Energetická hodnota | 1184 kj / 283 kcal |
Tuky | 0,4 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | <0,1 g |
Sacharidy | 68 g |
– z toho cukry | 66 g |
Vláknina | 6,7 g |
Bílkoviny | 1,6 g |
Sůl | < 0,1 g |
Gramáž | 500g |
---|

Datle: Na co všechno jsou dobré?
Datle. Zdravá pochoutka s karamelovou a přirozeně sladkou chutí. Co všechno obsahuje a při jakých příležitostech se ti bude náramně hodit? Odpovědi ti dá náš rádce.