Klikva velkoplodá – lidově zvaná brusinka má vysoký obsah vitamínu C, tříslovin, minerálů, arbutinu, a především proanthokyanidinů, jenž se ukazují jako jeden z nejúčinnějších látek působícím proti množení bakterií v močovém měchýři a zároveň vynikajících antioxidantů. Více
Klikva velkoplodá – lidově zvaná brusinka – má vysoký obsah vitamínu C, tříslovin, minerálů, arbutinu, a především proanthokyanidinů, jenž se ukazují jako jeden z nejúčinnějších látek působícím proti množení bakterií v močovém měchýři a zároveň vynikajících antioxidantů.
Sušené brusinky
jsou nejen velmi chutné, ale jsou známé a vyhledávané i pro své blahodárné účinky, kterými působí na celý organismus. Sušené brusinky jsou bohaté na vitamíny, antioxidanty i na vlákninu. Konzumací sušených brusinek tak posilujete svou imunitu.
Brusinky se obecně využívají na přípravu marmelád, čajů, kompotů a dalších pochutin. Sušené brusinky jsou určeny přímo ke konzumaci jako pamlsky, též je můžete přidávat do jogurtu nebo do müsli.
Sušené brusinky není potřeba tepelně upravovat
Jsou určeny především k okamžité spotřebě. Dají se použít do kaší jako sladidlo a náhrada běžného bílého cukru. Sušené brusinky je vhodné před konzumací namočit přes noc do vody. Tím se brusinky rehydratují a získají zpět svou čerstvou chuť.
Blahodárné účinky brusinek
Bohužel z důvodu aktuální legislativy nemůžeme uvádět zdravotní tvrzení. Brusinky obsahují velké množství živin, například: vitamín B5, vitamín C, vitamín K, betakaroten, kyselinu listovou, vápník, železo, fosfor, mangan, selen, draslík, vlákninu ad.
Složení: Klikva velkoplodá 60%, třtinový cukr 39 %, slunečnicový olej 1 %
Administrativní zařazení: Proslazené ovoce jednodruhové
Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal nebo gastro balení
Země původu: Kanada
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého. Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 500g |
---|
Energetická hodnota | 1429 kj / 342 kcal |
Tuky | < 1 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | < 1 g |
Sacharidy | 79 g |
– z toho cukry | 72 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | < 1 g |
Sůl | 0,01 g |
Gramáž | 500g |
---|