V Japonsku můžete nalézt tento řízný křen podél horských řek. Očištěné kořeny Japonci najemno strouhají na tradičních struhadlech ze žraločích kůží. Wasabi je nezbytnou příměsí tradičního japonského pokrmu, sushi. Více
Arašídy ve wasabi
Wasabi, neboli japonský křen, bylo objeveno před stovkami let v japonské vesnici, kde ho pěstoval rolník. Díky wasabi si získal přízeň významného válečníka a ten wasabi prohlásil za poklad. V kuchyni se setkáme s částí stonku wasabi, který je známý pro svou jasnou zelenou barvu a unikátní ostrou, štiplavou chuť. Obsahuje látky, které mají protirakovinné, dezinfekční a antibakteriální účinky.
Složení: Arašídy (27%), pšeničná mouka (22%), cukr (20%), kukuřičný škrob (17%), kukuřičná mouka (7%), palmový olej (4%), sůl (0,6%), sójová omáčka (0,6%- pšenice, sója, maltodextrin, sůl, koji, barvivo E150c), dochucovadlo(0,3%), (hořčičné aroma, palmový olej, zahušťovadlo (E414), maltodextrin, antioxidant E392), bramborový škrob, kypřící látka (E500) antioxidant: kyselina citronová (E330), barvivo (E141), wasabi (0,003%).
Balení: Kvalitní, znovu-uzavíratelný doypack obal
Země původu: Čína
Výrobek může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 500g |
---|
Výživové údaje | 100 g |
Energetická hodnota | 1921kj / 458 kcal |
Tuky | 19,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,4 g |
Sacharidy | 59,6 g |
- z toho cukry | 23,4 g |
Vláknina | 2,8 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 1 g |
Gramáž | 500g |
---|