Lahodné arašídy pražené v cukru a medu se špetkou mořské soli chutnají po slaném karamelu a zároveň obsahují spoustu vlákniny, zdravých tuků a bílkovin.
Více
Arašídy ve slaném karamelu s medem
Vlastnosti a výhody
Lahodné arašídy pražené v cukru a medu se solí mají lákavou chuť slaného karamelu. Arašídy neboli buráky neboli podzemnici olejnou řadíme k ořechům, přestože se ve skutečnosti jedná z botanického hlediska o luštěninu. Burské oříšky jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, zdravé tuky, vitamíny (E a vitamíny skupiny B) a minerální látky (hořčík, měď, mangan a fosfor).
Použití
Arašídy v medu se solí jsou výborné na pochutnávání jenom tak samotné, k vínu nebo i třeba jako rychlou svačinku. Můžete s nimi dochutit saláty, které naberou exotický nádech nebo přimíchat do omáček a příloh.
Složení: Arašídy 76 %, cukr 18,5 %, med 3,5 %, mořská sůl 2 %
Země původu: Holandsko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Gramáž | 250g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 2 345 kJ / 564 kcal |
Tuky | 37,4 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 5,2 g |
Sacharidy | 33,8 g |
– z toho cukry | 23,1 g |
Vláknina | 6,6 g |
Bílkoviny | 19,6 g |
Sůl | 1,88 g |
Gramáž | 250g |
---|