Kombucha
Kombucha je jemně perlivý fermentovaný nápoj, který se vyrábí z černého nebo zeleného čaje, cukru a čajové „houby” – kombuchy, což je ve skutečnosti symbiotická kolonie speciálních bakterií a kvasinek. Ty společně s cukrem řídí celý fermentační proces. Velká část cukru se následně během fermentace spotřebovává, takže výsledná chuť není nijak sladká jako spíše sladkokyselá. A jak moc kyselá? To záleží na délce fermentace.
Kombucha obsahuje celou řadu vitamínů skupiny B, enzymy, antioxidanty a probiotické kmeny. Popíjením kombuchy, kterou ve starém Japonsku označovali za čaj nesmrtelnosti, detoxikuješ organismus, podporuješ své trávení a celkové zdraví střev, zvyšuješ svou imunitu a zároveň hladinu energie, udržuješ zdravý nervový a kardiovaskulární systém nebo si napomáháš při hubnutí.
Mrkni do naší nabídky. Najdeš tady hotové kombucha nápoje různých chutí, např. heřmánek, hloch, kopřiva, meduňka, malina, … ale také násadu pro domácí přípravu kombuchy. S tou ti pomůže popis přípravy u produktu.